Op 18 april 2018 vindt het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi in Zelhem plaats. Een populair en terugkerend evenement, waar zowel de vereniging als veel kinderen naar uitzien en dit wordt alweer de 31e keer. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om het toernooi in het voorjaar te laten plaatsvinden om zo bij heerlijk lenteweer een mooie, sportieve middag te beleven.Schoolkorfbal-logo-150x

Speciaal voor het schoolkorfbaltoernooi kiezen we voor een snelle, dynamische spelvariant die we monokorfbal noemen. Dit houdt simpelweg in dat de wedstrijd in één vak wordt gespeeld met daarbij 2 korfbalpalen. Normaal is het zo dat er met een apart aanvalsvak en verdedigingsvak wordt gespeeld, maar tijdens het schoolkorfbaltoernooi spelen we in 1 vak.

Er wordt in 3 afdelingen gestreden voor drie podiumplaatsen binnen de reguliere wedstrijdcompetitie. Naast de wedstrijdcompetitie is er een aparte strafworpcompetitie waar eveneens prijzen vallen te verdienen. Dus de scholen kunnen op meerdere vlakken titels verdedigen en prolongeren. Als laatste is er de “Gert Somer Wisselbokaal”. Deze kan worden gewonnen door het beste team in de Afdeling C.

Naast de wedstrijden worden er vanaf 15.00 uur ook activiteiten voor groep 1 en 2 georganiseerd. Dit doen we om ook de allerjongsten kennis te laten maken met korfbal. We hopen op vele ouders, familieleden en andere belangstellenden die komen aanmoedigen! Tijdens deze middag kan door zowel de kinderen als de supporters kennis gemaakt worden met korfbal en de vereniging. Want korfbal is voor jong en oud en heeft een uniek element, het is een gemengde sport. Korfbal is er voor het hele gezin.

We hopen op prachtig weer en een mooi, sportief toernooi!

Een aantal praktische zaken even op een rij:

  • Datum en tijd: 19 april; aanvang 14.30 (wedstrijden beginnen iets later)
  • Locatie: Korfbalvereniging S.E.V Zelhem, Halseweg 31a Zelhem
  • Voor wie? Voor alle kinderen in de groepen 3&4, 5&6 en 7&8
  • Teams: 2 jongens, 2 meisjes, 1 begeleider
  • Kleding: Sportkleding met het schooltenue + voetbalschoenen

 

Over de speelwijze

De teams strijden in leeftijdsgebonden poules waarbij de groepen 3&4, 5&6 en 7&8 elkaar zullen treffen. Er wordt gespeeld in één vak waarin zowel wordt aangevallen als verdedigd. Dit heet monokorfbal en zorgt voor heel veel snelheid in het spel. Spelregels vind je hiernaast in het programmaboekje!

 

Aanvullende informatie

  • Er zullen voor alle teams programmaboekjes worden gemaakt welke vooraf aan de scholen worden verstrekt. Hier staan ter voorbereiding tips en spelregels in die handig zijn te weten.
  • Tijdens het toernooi zullen ook voor de groepen 1 & 2 vanaf 15.00 uur activiteiten zijn die te maken hebben met balsport en korfbal.
  • Ouders, verzorgers en leerkrachten worden uitgenodigd om de kinderen te komen aanmoedigen!
  • Contactpersoon voor vragen of opmerkingen is Lisa Mennink en te bereiken op 06 1176 1110 of via jc@sevzelhem.nl.