Over ons

logo-sevzelhem-groterKorfbalvereniging S.E.V. is opgericht in 1946 en telt medio 2016 een kleine 140 leden. S.E.V. staat voor Sport en Vriendschap, twee belangrijke factoren die de vereniging bijzonder goed typeren. S.E.V. is een gezellige, actieve en betrokken vereniging, waar iedereen terecht kan die:

  1. sportief en competitief wil korfballen / sporten
  2. door ongedwongen en gezellige activiteiten een sociaal netwerk wil onderhouden

Door het beoefenen van een teamsport leer je samen te werken en te incasseren, een bijna uniek thema in een tijd van vergaande individualisatie.

 

Het element “Sport en Vriendschap”

Er wordt veel aandacht besteed aan de competitie, maar ontspanningsactiviteiten naast de competitie zijn evenzo belangrijk. Er worden zeer regelmatig activiteiten georganiseerd voor en door onze leden om de onderlinge, vriendschappelijke band te verstevigen.

 

Sporten in competitieverband

De vereniging neemt deel aan de landelijke competitie via het KNKV en wedstrijden worden op de zaterdag gespeeld.

 

Over de sport korfbal

Korfballen kan al vanaf een jaar of 3 en is mogelijk tot ver boven de pensioengerechtigde leeftijd. De sport onderscheidt zich door een competitie met gemengde teams. Jongens en meisjes spelen samen. Dit maakt korfbal uniek. Korfbal kent daarnaast een veldseizoen en een zaalseizoen. Dit brengt gedurende een sportjaar een veranderende dynamiek. Zelfs tijdens het veldseizoen wordt in de competitie, afhankelijk van de vereniging op natuurlijk gras of kunstgras gespeeld. En dit is al een wereld van verschil in balreactie en speelsnelheid. Met korfbal in competitieverband werk je structureel maar spelenderwijs en in teamverband aan je conditie doordat er tijdens trainingen gefocust wordt op hoog baltempo en dynamisch spel. Dat maakt dat je bijna continue in beweging bent en daarbij een hoog balgevoel ontwikkelt. Je leert diep de bal te gooien, zuiver aan te spelen en tactisch je tegenstander te snel af te zijn.

 

Korfbal is een familiesport

Één van de dingen die opvalt in korfballend Nederland is het feit dat je regelmatig hele gezinnen dezelfde sport ziet beoefenen. Papa’s, mama’s, broers en zussen die allemaal dezelfde sportieve liefde delen; het is geen uitzondering. Vele teamsporten zijn er voor zowel voor jongens als meisjes. Het grote verschil met korfbal is echter in dat de competitie in deze sporten gescheiden is; er zijn jongen- of meisjes teams en competities. Korfbal onderscheidt zich door een competitie met gemengde teams. Jongens en meisjes spelen samen. Dit maakt korfbal uniek.

 

Veld- én zaalsport!

Korfbal kent een veldseizoen en zaalseizoen. Ook dit brengt gedurende een sportjaar een veranderende dynamiek. Zelfs tijdens het veldseizoen wordt in de competitie, afhankelijk van de vereniging, op natuurlijk gras of kunstgras gespeeld. Dit is al een wereld van verschil in balreactie en speelsnelheid. In de zaal gaat het allemaal nog een stukje sneller. Als je korfbal speelt, zijn er dus verschillende competities en  gedurende een seizoen.

 

Kangoeroeklup

Logo_Kangoeroe_Klup-kleinerVoor de allerkleinsten is er de Kangoeroeklup. Op zaterdagmorgen wordt spelenderwijs bal- en korfgevoel ontwikkeld. Dit wordt gedaan door allerlei spellen met en rondom de bal en de korf. Het is voor de kinderen op de Kangoeroeklup een wekelijks feestje om samen met andere kinderen een ochtend lekker buiten op het veld, of in de winter in de zaal, met elkaar te spelen en te bewegen.