Geschiedenis

Opgericht op 1 juni 1946 door een vriendengroep van 20 personen. Begonnen in ’ t Loo, daarna naar een weiland aan de Aaltenseweg, waar eerst de koeieflatsen opgeruimd moesten worden, voordat er de wedstrijden gespeeld werden. Na vele omzwervingen, links en rechts van de Halseweg, kwamen we in 1983 samen met de vv. Zelhem op sportpark de Pol. Hier verscheen ons eerste clubhuis (houten gebouwtje) de Noodsprong.

In 1989, 43 jaar na de oprichting, verhuisden we naar de Pluimerskamp. Voor het eerst een eigen accommodatie. Een goed veld en kleedlokalen en ons prachtige clubhuis de Knik. Grotendeels gebouwd door eigen leden. Op 27 mei 1989 mocht ik de eerste steen leggen.

Eerst was er alleen een veldcompetitie, gespeeld met twaalftallen in 3 vakken met rieten manden. In de winterdag toernooien in pluimvee- en markthallen. Soms hartstikke koud.

Nu zijn het achttallen in 2 vakken en ’s winters de zaalcompetitie in verwarmde sporthallen met de kunststof manden.

Het enthousiasme voor korfbal is altijd blijven bestaan, ook al is het af en toe heel spannend geweest. Gelukkig waren er dan steeds weer een paar leden, die voor korfbal en S.E.V. in het bijzonder erg hun best deden.

Sportieve hoogtijdagen beleefde S.E.V. in de jaren zeventig. Spelend in de tweede klasse van de landelijke competitie, wel met veel import leden.

Naast korfbal is de vereniging al vele jaren bezig met het ophalen van oud papier en met de jaarlijkse Kerst verkoopactie. (voorheen haantjesactie)

Door de Bijblijver en het Bijblijfblad is iedereen op de hoogte van het wel en wee van S.E.V. Nu dus ook via de website.

Het is aan de leden van nu, de geschiedenis van S.E.V. voort te zetten.

Groeten, erelid Gert Somer.