75 jaar Sport En Vriendschap!

In ben Erik (Roland) Wolsink en wil jullie als jubilerende Zelhemse korfbalvereniging SEV van harte feliciteren met deze mijlpaal. 75 jaar Sport En Vriendschap is niet niks ! Ik ben familie van de in Zelhem wonende Fred Wolsink, die ook lid is van SEV bij de Kombifit.

Ik ben 58 jaar en inmiddels 50 jaar actief in het Korfbal. Ik werd al vroeg voor de leeuwen gegooid bij Deetos en groeide door naar veelvoudig speler van het jaar, Oranje en later Korfballer van de Eeuw. Dat is alweer 21 jaar geleden.. 😊😊

Ik coachte in de League en nu dichter bij huis in Zutphen bij KVZ.

Maar wat heb ik met Zelhem te maken? Nou, dat heeft achterneef Fred voor me uitgezocht.

Geboren op 8-9-1962 in Dordrecht net als mijn vader die daar op 16-9-1924 het levenslicht zag. Ons gezin bestond uit 3 jonge Wolsink’s. Mijn broers Pim en Aad zijn ook prima Korfballers en in ons gezin draaide alles om Korfbal.

Ik heb lang gedacht, dat wij de enige Wolsink’s in Nederland waren. Immers, best een aparte naam in het Westen van het land.

Bij een door Fred in 1990 georganiseerde ‘Wolsink reünie’ op camping Het Zonnetje aan de Ruurloseweg barstte het echt van de Wolsink’s.

Toen heb ik ook voor het eerst van SEV gehoord en toevalligerwijs lag die camping een paar honderd meter vanaf het allereerste speelveld van SEV aan de Aaltenseweg.

Ik heb helaas nooit tegen SEV gespeeld, toen en ook heden een club in beweging. Bezig met Korfbal, plezier en verbinding. Als bij zoveel verenigingen is er moeite om de oudere jeugd te blijven binden. Die moeten immers hun eigen broek ophouden en werken op de speeldagen. Jammer!!

Complimenten aan de ‘sterkhouders’ in de Club!!

Mijn opa Gerhardus Hendrikus bleek in Borculo (17-6-1870) geboren te zijn als eerste zoon van de in de Slangenburg geboren Harmanus Wolsink (5-9-1848). Mijn overgrootvader was in zijn jeugd bezembinder en dagloner en is destijds de armoedige zandgronden van Zelhem ontvlucht door (Rijks-) veldwachter te worden. Zijn nieuwe beroep bracht mee, dat hij nogal eens naar een andere gemeente verhuisde, maar hij bleef wel altijd in het Oosten van het land. Mijn stamboom is door Fred opgetekend tot vlak na de Tachtigjarige oorlog en al mijn voorvaders kwamen uit Zelhem. Dat maakt de cirkel rond en vind ik het een bijzonder moment om SEV te mogen feliciteren met deze mijlpaal.

Veel plezier, een mooi jaarfeest en veel succes gewenst!!

Groet, Erik Wolsink